16.5.2015

Häämatkan suunnitelmat ja murheet

Minun piti kirjoittaa tästä jo aiemmin, mutta elämän on häidenkin jälkeen ollut hieman hektistä. Taidan koko ajan hieman hakeutua sellaiseen tilanteeseen, että tekemistä on jopa enemmän kuin ehtii tehdä. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet lähes yhtä kiireiset kuin häiden alusviikko. Se alkoi siitä, kun äitini laittoi minulle linkin erääseen rakenteilla olevaan rivitalokohteeseen. Vastasin siihen, että meidän asuntosäästömme eivät valitettavasti ole vielä riittävän pitkällä. Tämä tapahtui edellisen viikon tiistaina. Muutaman päivän vatvomisen jälkeen varasin meille ajan pankkiin lainaneuvotteluun ja ensi viikon maanantaina olemme menossa kirjoittamaan kauppakirjan. Vielä hektisempää tästä tekee se, että jos haluamme vaikuttaa materiaali- ja kalustevalintoihin (tietysti!), ne täytyy valita ennen tämän kuun loppua ja me lähdemme ensi viikon tiistaina häämatkallemme, josta palaamme vasta seuraavan kuun alussa. Olemme siis kahdessa viikossa joutuneet päättämään, otammeko asunnon, hakemaan lainaa, sopimaan tapaamiset sisustussuunnittelijan, kalustesuunnittelijan ja rakennuttajan kanssa ym. No, kohta pääsemme sitten häämatkalle rentoutumaan, olettaen että ilmailualan lakon takia meidän lentojamme ei peruta... Jotenkin oloni on seesteinen ja mietin, että mitä sitten, sain unelmieni miehen, unelmieni häät kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, pieni koirani voi erittäin hyvin vakavasta sairastumisesta huolimatta, olemme muuttamassa unelmieni taloon pienistä haasteista huolimatta jne. En kuitenkaan aio ryhtyä liian leppoisaksi, sillä se ei auta jos/kun menemme lentokentälle vaatimaan lentoja New Yorkiin, josta olemme jo varanneet ja maksaneet kaikki majapaikkammekin. Otan leppoisan asenteen esiin vasta sitten, kun olemme paikan päällä. :)
New York
Lähdemme siis häämatkalle ensi viikon alussa ja olemme reissussa kaksi viikkoa, joista noin viikon sekä New Yorkissa että Miamissa. Etsimme sopivia lentoja Momondon kautta ja löysimme lopulta 500 € hintaiset meno-paluut New Yorkiin, joita myi Kilroy Travels. Alunperin luulin, että meidän kannattaisi ostaa Norwegianin lennot yhdellä välilaskulla, sillä niitä saattaa löytää suuntaansa noin 200 eurolla. Mieheni ei kuitenkaan tahtonut Norwegianin lentoja, sillä Norwegian oli silloin konkurssiuhan alla ja peruutti lentojaan, joten hän löysi meille nämä hyvän hintaiset Finnairin suorat lennot (ironista että ne ovat nyt peruutusuhan alla). Ostimme sitten samalla Kilroy Travelsiltä myös Deltan meno-paluun New Yorkista Miamiin.

Minä aloin heti matkakohteemme varmistuttua (tai oikeastaan jo ennen sitä) etsiä matkablogeja New Yorkista ja Miamista sekä muita suosituksia parhaista hotelleista, ravintoloista ym. Mieheni taas lähti etsimään hotelleja hotels.com:n kautta. Hän löysi sieltä monta hyvää majapaikkaa ja minä ehdottelin hänelle sitten myös blogeista löytämiäni vaihtoehtoja. Lopulta päädyimme seuraaviin:
 • Hotelli Sleep Inn Prospect Park South (New York, Brooklyn)
 • B’n’B Sankofa Aban (New York, Brooklyn)
 • Motelli Galt Villas (Miami, Fort Lauderdale)
 • Hotelli Chesterfield (Miami, South Beach)
 • Hotelli Eden House (Miami, Key West)
 • Hotelli Hawks Cay Resort (Miami, Duck Key)
 • Hotelli Hilton Miami Airport (Miami, Airport)
 • Hotelli Belnord (New York, Manhattan)

Yövymme ensin kaksi yötä Sleep Inn:ssä, joka on siistin ja tavanomaisen oloinen hotelli Brooklynissa ja maksoi noin 140 euroa yöltä (hintoihin lisätty verot). Sen jälkeen olemme kolme yötä Sankofa Abanissa, joka on bed 'n breakfast tyylinen pieni ja persoonallinen majapaikka myöskin Brooklynissa. Se maksoi noin 155 €/yö ja koska siellä on vähemmän huoneita tarjolla, siellä ei olisi ollut tilaa koko ensimmäisen New Yorkissa viettämämme pätkän ajaksi. Näiden ensimmäisten päivien jälkeen lennämme Miamiin ja majoitumme yhdeksi yöksi Galt Villas -motelliin. Se maksaa vain 60 euroa yöltä ja mieheni halusi tähän väliin hieman halvemman majoitusvaihoehdon. Motelli sijaitsee Fort Lauderdalessa, joka on kiinnostava paikka itsessään, mutta jonka valitsimme myös siksi, että siitä on lyhyt matka Miamin isoon outletiin Sawgrass Mills Mall. Vuokraamme tosiaan Miamissa auton, mikä selittää monet kaukana toisistaan sijaitsevat majapaikkamme. Seuraava majapaikkamme on hotelli Chesterfield, joka sijaitsee Miamin South Beachillä. Se on mieheni mukaan "Miamin keskus". Olemme siellä kaksi yötä ja se maksaa noin 120 euroa yöltä. Sitten lähdemme ajamaan kohti Yhdysvaltojen eteläisintä kärkeä eli Key Westiä. Sinne pääsee ajamaan pieniä saaria ja niitä yhdistäviä siltoja pitkin. Key Westissä yövyimme Eden House nimisessä hotellissa yhden yön (195€/yö). Seuraavan yön vietämme Duck Keyn Hawks Cay Resortissa, joka on lomakeskus puolivälissä Key Westin ja Manner-Miamin välillä. Siellä pääsemme halutessamme kokeilemaan esim. sukellusta ja vesiskootterilla ajamista. Se maksaa noin 190 €/yö ja erilaisista aktiviteeteistä tulisi tietysti lisähintaa. Täältä ajamme Miamin lentokentän lähelle ja yövymme Hiltonin lentokenttähotellissa ennen seuraavan päivän lentoamme takaisin New Yorkiin. Hilton Miami Airport maksaa 100 euroa yöltä. Olemme New Yokissa vielä kolme vuorokautta ja yövymme hotelli Belnordissa, joka maksaa 175 euroa yöltä.
Times Square
New Yorkissa haluaisin ehdottomasti nähdä ainakin seuraavat:
 • Central Park
 • Brooklyn Bridge
 • Vapauden patsas (Staten Islandin lautalta)
 • High Line puisto
 • Rockefeller Centerin näköalatasanne
 • Times Square
 • Roosevelt Islandin kaapelikärry
 • Broadway
 • Coney Islandin Luna Park
 • Apollo
 • Macy’s
 • Bloomingdale’s
 • Century 21
 • Victoria’s Secret

Lisäksi olen katsonut meille hyviä ravintoloita, aiomme käydä katsomassa näytelmää tai musikaalia Broadwaylla, käymme jossain katsomassa stand uppia, olen etsinyt mielenkiintoisia second hand -liikkeitä ja kirpputoreja, olen selvitellyt hyvien koirakauppojen sijainteja ja miestäni varten selvitellyn muutaman paikallisen panimon sijainnin. Mieheni myös selvitti meille pari 80-90-luvun musiikkia soittavaa yökerhoa. Isot outletit ajattelin jättää New Yorkissa väliin, sillä menemme yhteen sellaiseen sitten Miamissa. Minua kiinnostaa myös katolla näytettävät elokuvat (Rooftop Films) ja puistossa esitettävät Shakespearen näytelmät.

Miamista olen listannut vähän vähemmän paikkoja, mutta haluaisin käydä mm. seuraavissa:
 • South Beach
 • Key West
 • Sawgrass Mills Mall

Miamiin en ole miettinyt yhtä paljon tekemistä kuin New Yorkiin. Toisaalta yövymme niin monessa paikassa eri puolella Miamia, että tuskin ehdimme tylsistyä. Ison outletin lisäksi voisimme vierailla parissa muussa ostoskeskuksessa ja käydä hyvissä ravintoloissa. Lähinnä varmaan kävelemme ympäriinsä ja tutustumme South Beachiin, Fort Lauderdaleen, Key Westiin, Key Biscayneen, Little Havanaan ym.

P.S. Ennen tämän blogitekstin julkaisua kävimme koiran kanssa lenkillä ja sen aikana sain Finnairilta viestin, että lakon uhka on peruuntunut ja lennot liikennöidään tavalliseen tapaan! Jee! Voin ehkä sittenkin ottaa sen leppoisan seesteisyyden käyttöön jo nyt! :D

7 kommenttia:

 1. Onnea uuden asunnon johdosta ja ihanaa häämatkaa! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää häämatkaa teille! Mekin aloitamme häämatkamme elokuun lopulla New Yorkista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska reissu oli, joten voin suositella! :)

   Poista
 3. Mahtavaa matkaa! Ihan tuli ikävä noita maisemia. Ja mielenkiintosta nähdä myös hintatietoja niin pääsee paremmin kärrylle tulevaisuutta varten itekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toki noihin hintoihin piti sitten aina lisätä se noin dollarin tippi siivoojalle joka päivä (tai näin ainakin teimme ja elän siinä uskossa, että se on siellä tapana) ja tuolla Hawks Cayssä tuli joka aamu (no me olimme siellä vain sen yhden yön) oven alta lasku, kun kaikki ruuat ja tekemiset veloitettiin suoraan luottokortilta ja laskuun oli lisätty resort fee. Hieman mua ärsyttää ne hinnat joka paikassa, kun niihin lisättiin vasta kassalla verot, eikä sitä koskaan etukäteen täsmälleen tiennyt, mitä mikäkin maksoi. En myöskään pahemmin tykkää pakollisista tipeistä ravintoloissa, vaikka monessa paikassa saatiinkin hyvää palvelua. Tykkäisin kuitenkin enemmän siitä, jos tämän palvelun saisi palkita ihan aidosti omasta tahdosta lisätyllä tipillä... Joo, rahaahan tuolla saa helposti menemään, mutta hieno reissu oli! :)

   Poista
 4. Oletko myynyt Polaroid Z340 -kameran ?

  VastaaPoista